Αρχή λειτουργίας του αυτόματου διακόπτη

- 2021-08-12-

Τα ηλεκτρικά παράθυρα τραβιούνται από αναστρέψιμους κινητήρες και κάθε κινητήρας προστατεύεται από έναν ενσωματωμένο διακόπτη. Εάν ο διακόπτης παραθύρου παραμείνει ανοιχτός για μεγάλο χρονικό διάστημα (το παράθυρο είναι μπλοκαρισμένο ή μετά τα άνω και κάτω όρια), ο διακόπτης αποσυνδέει το κύκλωμα και επανέρχεται αυτόματα όταν κρυώσει.
Όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στη θέση RUN ή START, ή 10 λεπτά μετά τη θέση OFF, ο ενσωματωμένος ελεγκτής παρέχει την τάση πηνίου του ηλεκτρικού ρελέ παραθύρου. Η επαφή του ρελέ κλείνει και η τάση πηγαίνει στον κύριο διακόπτη του ηλεκτρικού παραθύρου και τον διακόπτη παραθύρου στην πόρτα.
Παράθυρο οδηγού
Όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στη θέση RUN ή START, ή 10 λεπτά μετά τη θέση OFF, ο ενσωματωμένος ελεγκτής θα ενεργοποιήσει την τάση του ηλεκτρικού ρελέ παραθύρου. Η επαφή του ρελέ είναι κλειστή και η τάση πηγαίνει στον διακόπτη ηλεκτρικού παραθύρου από την πλευρά του οδηγού. Όταν ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση UP, η τάση περνά από τον κύριο κινητήρα του ηλεκτρικού παραθύρου και ο κινητήρας περνάει από τον οδηγόΑυτόματος διακόπτηςloopback με σιδηρόδρομο. Όταν ο διακόπτης ρυθμιστεί στη θέση ΕΠΑΝΩ, ο ηλεκτρικός κινητήρας παραθύρου θα σπρώχνει το παράθυρο ΠΑΝΩ συνεχώς. Στη θέση ΚΑΤΩ, η φορά της τάσης αντιστρέφεται και όταν διατηρείται η θέση ΚΑΤΩ, ο κινητήρας μετακινεί το παράθυρο ΚΑΤΩ.
Αυτόματη κάθοδος (παράθυρο οδηγού)
Όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στη θέση RUN ή START, η τάση συνδέεται στο πηνίο του ηλεκτρικού ρελέ παραθύρου μέσω του ενσωματωμένου ελεγκτή και η επαφή του ηλεκτρικού ρελέ παραθύρου είναι κλειστή. Η τάση συνδέεται με το διακόπτη ηλεκτρικού παραθύρου του οδηγού. Όταν είναι του οδηγούΑυτόματος διακόπτηςπροσαρμόζεται στη θέση Auto Down, η τάση συνδέεται με τον κινητήρα του ηλεκτρικού παραθύρου μέσω του διακόπτη παραθύρου οδηγού. Ο ελεγκτής θα λάβει έναν παλμό από το σήμα εισόδου παλμού, όταν το παράθυρο είναι τελείως κατεβασμένο, ο κινητήρας σταματά, το σήμα παλμού δεν θα εμφανίζεται πλέον, αφού η πλευρά του ελεγκτή ανιχνεύσει την είσοδο παλμού, η τάση δεν θα αποστέλλεται πλέον στο ηλεκτρικό μοτέρ παραθύρου.
Το παράθυρο του συνοδηγού
Αφού ο διακόπτης ανάφλεξης γυρίσει στη θέση OFF για 10 λεπτά μετά την εκτέλεση, η τάση μεταδίδεται στο πηνίο ρελέ ηλεκτρικού παραθύρου από τον ενσωματωμένο ελεγκτή. Η επαφή του ηλεκτρικού ρελέ παραθύρου κλείνει και η τάση παρέχεται στοΑυτόματος διακόπτηςόλων των Windows. Όταν ανοίξει ο κύριος διακόπτης του κύριου πίνακα οργάνων, το παράθυρο του συνοδηγού μπορεί να ελεγχθεί από το διακόπτη πόρτας ή τον κύριο πίνακα οργάνων.
Όταν η δεξιά μπροστινή πόρτα και το παράθυρο αλλάζουν σε UP, η τάση στο δεξί μπροστινό ηλεκτρικό μοτέρ παραθύρου, ο κινητήρας μέσω του διακόπτη του δεξιού μπροστινού ηλεκτρικού παραθύρου και η κύρια επαφή του διακόπτη του πίνακα οργάνων για την επίτευξη σιδήρου, το παράθυρο ήταν ΕΠΑΝΩ μέχρι την απελευθέρωση του UP θέση, όπως η δεξιά μπροστινή πόρτα και ο διακόπτης παραθύρου στη θέση ΚΑΤΩ, η τάση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το παράθυρο μετακινείται ΚΑΤΩ μέχρι να κυκλοφορήσει ΚΑΤΩ και τα άλλα Windows λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.