Βασικές απαιτήσεις του συστήματος πέδησης

- 2021-07-14-

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής οδήγηση του αυτοκινήτου, τοσύστημα πέδησηςπρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:
(1) Καλή απόδοση πέδησης. Οι δείκτες για την αξιολόγηση της απόδοσης πέδησης ενός αυτοκινήτου περιλαμβάνουν την απόσταση φρεναρίσματος, την επιβράδυνση φρεναρίσματος και τον χρόνο φρεναρίσματος.
(2) Είναι εύκολο στη λειτουργία και έχει καλή σταθερότητα κατεύθυνσης κατά το φρενάρισμα. Κατά το φρενάρισμα, οι μπροστινοί και οι πίσω τροχοί κατανέμονται λογικά και οι δυνάμεις πέδησης στον αριστερό και τον δεξιό τροχό πρέπει να είναι βασικά ίσες ώστε να αποφεύγεται η απόκλιση και η πλευρική ολίσθηση όταν το αυτοκίνητο φρενάρει.
(3) Καλή ομαλότητα πέδησης. Κατά το φρενάρισμα, πρέπει να είναι μαλακό και σταθερό. κατά την απελευθέρωση, πρέπει να είναι γρήγορη και λεπτομερής
(4) Καλή διάχυση θερμότητας και εύκολη ρύθμιση. Αυτό απαιτεί η επένδυση τριβής παπουτσιών φρένων να έχει ισχυρή αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, γρήγορη ανάκτηση μετά από υγρασία, ρυθμιζόμενο διάκενο μετά τη φθορά και αντοχή στη σκόνη και το λάδι.

(5) Ένα αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο μπορεί να προκαλέσει το ρυμουλκούμενο να φρενάρει πριν από το κύριο όχημα και στη συνέχεια να αφήσει το φρένο μετά το κύριο όχημα. το ρυμουλκούμενο μπορεί να φρενάρει μόνο του όταν απενεργοποιείται μόνο του.