Πόσα μέρη περιέχει ένα αυτοκίνητο;

- 2021-03-26-

Πόσα μέρη έχει το αυτοκίνητο; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ακριβής τυπική απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Λόγω διαφορετικών τύπων οχημάτων, ο αριθμός των εξαρτημάτων στο όχημα είναι επίσης εντελώς διαφορετικός. Εκτιμάται ότι το γενικό αυτοκίνητο αποτελείται από περισσότερα από 10000 ανεξάρτητα μέρη που δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν. Ειδικά αυτοκίνητα με εξαιρετικά περίπλοκη δομή, όπως τα αγωνιστικά αυτοκίνητα F1, έχουν έως και 20000 ανεξάρτητα ανταλλακτικά.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο χωρίζεται γενικά σε τέσσερα βασικά μέρη: κινητήρα, σασί, αμάξωμα και ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό. Μεταξύ αυτών, ο κινητήρας είναι ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του αυτοκινήτου, ο οποίος αποτελείται κυρίως από το σώμα του κινητήρα, το μηχανισμό μανιβέλας και τη ράβδο σύνδεσης, το τρένο βαλβίδων, το σύστημα ψύξης, το σύστημα λίπανσης, το σύστημα καυσίμου και το σύστημα ανάφλεξης (ο κινητήρας ντίζελ δεν διαθέτει σύστημα ανάφλεξης).

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης, αποτελείται κυρίως από συμπλέκτη, κιβώτιο ταχυτήτων, γενικό σύνδεσμο, άξονα μετάδοσης και άξονα μετάδοσης κίνησης. Η κύρια λειτουργία του αμαξώματος του αυτοκινήτου είναι να προστατεύει τον οδηγό και να διαμορφώνει ένα καλό αεροδυναμικό περιβάλλον.

Από τη μορφή της δομής του αμαξώματος του αυτοκινήτου, χωρίζεται κυρίως σε τύπο μη ρουλεμάν, τύπο φέροντος φορτίου και τύπο ημιφορτίου. Τα εξαρτήματα του αμαξώματος του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν κάλυμμα κινητήρα, κάλυμμα οροφής, κάλυμμα πορτμπαγκάζ, φτερό, μπροστινό πίνακα κ.λπ.

Τα ηλεκτρονικά αυτοκινήτων είναι ο γενικός όρος της συσκευής ηλεκτρονικού ελέγχου οχήματος και της ηλεκτρονικής συσκευής ελέγχου οχήματος. Η ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου οχήματος περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου κινητήρα, σύστημα ελέγχου πλαισίου και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου οχήματος. Πρόκειται για ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου που αποτελούνται από αισθητήρες, MPU, ενεργοποιητές, δεκάδες ή και εκατοντάδες ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ανταλλακτικά.

Με τόσα πολλά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, δεν είναι εύκολο να μετρήσετε τα μέρη ενός οχήματος. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι τα μέρη ενός συνηθισμένου οικογενειακού αυτοκινήτου είναι περίπου 10000.